Brussel Programma 2018 - Europese Week van Regio’s en Steden

Wegwijs in Brussel (8 t/m 10 oktober)

(Nieuwe) Twentse bestuurders en belangstellenden hebben tijdens de Europese Week van Regio’s en Steden (EWRC), die plaats vond van 8 tot en met 10 oktober, kennis gemaakt met de Europese mogelijkheden In Brussel.
Aan de hand van een programma Wegwijs in Brussel' hebben de Twentse bestuurders en belangstellenden de Europese mogelijkheden voor Twente ontdekt.

Kijkje in de Brusselse keuken, 48 uur op ontdekkingstocht door de hoofdstad van Europa

Wie trekt er in Brussel aan de touwtjes? Hoe komt Europees beleid tot stand en hoe dit te beïnvloeden? Wat landt er aan Europees geld in de regio en hoe kan Twente in de toekomst de Europese fondsen nog effectiever benutten?
Om antwoorden te krijgen op deze vragen ging een delegatie uit Twente op 9 en 10 oktober naar Brussel voor een blik achter de schermen tijdens de Europese Week voor Regio’s en Steden. Met deelname van 24 bestuurders uit de regio en aantal andere stakeholders (ambtelijk, EUREGIO, Twente Milieu, Saxion) kijken we terug op succesvolle dagen in Brussel.

Terugblik >

De Europese Week van Regio's en Steden 2018
 51758300 l SMALL

Elk jaar vindt in Brussel de Europese Week van Regio’s en Steden plaats. Voorheen waren dit de Open Days. 
De EWRC is een initiatief van het Comité van de Regio’s, de Europese Commissie en de regionale vertegenwoordigingen in Brussel.
Het trekt jaarlijks meer dan 6.000 bezoekers, uit heel Europa.

 
 
 
 

Programma Twente

Het Twentse programma richtte zich op alle facetten van het Europese speelveld. Prof. Dr. Rinus van Schendelen maakte de Twentse delegatie wegwijs. De delegatie hoorde van stakeholders in Brussel hoe de hazen lopen en leerde letterlijk de weg in de Europagebouwen vinden. Ook stond een ontmoeting met diverse topspelers, actief in de Brusselse arena, op het programma.

Brussel Small         Reader beeld SMALL

In de reader Brussel 8 t/m 10 oktober’ zijn naast het programma van afgelopen jaar, achtergronden over de Twentse EU lobby en interviews opgenomen.

Wat heeft Twente Europa te bieden? Ook dat is te lezen in de reader: 'De kracht van een unieke regio'

[het laden van de reader kan even duren]